Hundid murdsid Põlvamaal 40 lammast

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veretöö võisid toime panna just need piirkonnas asuva rajakaamera vaatevälja jäänud hundid.
Veretöö võisid toime panna just need piirkonnas asuva rajakaamera vaatevälja jäänud hundid. Foto: Arvi Lepisk

Kolmandat aastat Põlvamaal lambaid kasvatav mees on hämmingus. Eelmisel nädalal murdsid hundid tema karjamaal 32 lammast. Kolmapäeval lisandus ohvrite sekka veel kaheksa villakandjat.

«Mul oli ligikaudu 150 lammast, sellest kolmandik praeguseks maha murtud. Kasvatan esivanemate kodus mahedalt lambaid,» rääkis mees, kes oma nime leheveergudel näha ei soovi. «Kui kolm aastat tagasi alustasin, ei rääkinud huntide ohust keegi. Tagantjärele tarkusena võtaksin praegu pigem lihaveised: suuremad loomad suudavad huntidele vastu seista.»

Loomakasvataja sõnul hundid põhimõtteliselt lihtsalt murravad, ega nad lambaid toiduks eriti tarvitagi. «Pigistavad kõri kinni ja loom lämbub. Siis võetakse järgmine. Hundid õpetavad poegasid murdma ja noored tulevad harjutama.» Neljakümnest murtud loomast oli vaid mõnda söödud, ülejäänud oli lihtsalt maha murtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles