Halloo, kunstnik kuuleb!

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitarrimängu õppis Aapo Ilves omal käel selgeks. Muusikaga on ta tihedalt seotud siiani.
Kitarrimängu õppis Aapo Ilves omal käel selgeks. Muusikaga on ta tihedalt seotud siiani. Foto: Arvo Meeks

Juba väikese poisina kunstnikuks tituleeritud ja kirjanikuks saada tahtnud Räpina kuulsus Aapo Ilves (48) tunnistab, et elus on olnud hetki, mil ta on endalt küsinud: «Ega ma nüüd äkki andetu ole?» «Aga see tunne möödub,» lisab ta muheledes.

Poeet, näitekirjanik, muusik, kunstnik, ajakirjanik. Sellised tiitlid võiksid olla kirjas põlise räpinlase, Võrumaa kultuuriruumi nüüdisaja ühe tuntuma, võiks ka öelda ikoonilise looja visiitkaardil. Tema seatud laulusõnu on esitanud kümned Eesti popstaarid, alustades kohalikest lavadest ja jõudes kuni Eurovisiooni püüneni välja. Samuti sajad koorilauljad võrokeste Uma Pidol. Kuulajaid tuleb aga loendada miljonites.

«Tead, nii palju on tegemist, et kui inventuuri peal elada, ei jõuagi midagi teha,» katkestab Aapo Ilves sissejuhatuse veel enne, kui saab hakata käsitlema tema näiteloomingut, alustades Võõpsu pritsumaja lavast rahvusooperini välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles