Loomakaitsjad uurivad olukorda hulkuvate loomadega

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Eelmisel aastal laekus Eesti Loomakaitse Seltsile ligikaudu 1300 teadet seoses hulkuvate lemmikloomadega. Tänavu esimesel poolel oli vastavate teadete arv ligikaudu 800.

Selts aitab kuu jooksul keskmiselt 65 looma umbes 3000 euro ulatuses. Eesti varjupaikades viibib pidevalt mitusada koera ja ligikaudu 1000 kassi.

Sellest tulenevalt peab selts äärmiselt oluliseks suurendada hulkuvate loomade teket ennetavate tegevuste osakaalu ning aidata kaasa leitud loomade omanike paremale tuvastamisele.

Et saada selgemat ülevaadet Eestis valitsevast olukorrast, viib selts alates 23. novembrist läbi küsitluse kõigis kohalikes omavalitsustes.

31. jaanuarini kestval küsitlusel on neli peamist eesmärki.

Esiteks soovitakse saada ülevaade probleemi ulatusest Eestis. Teiseks on kavas küsitluse põhjal kirjeldada kohalike omavalitsuste senist tegevust ja rahalisi võimalusi hulkuvate loomadega seoses.

Kolmandaks tahetakse tõsta Eesti elanikkonna teadlikkust hulkuvatest ja väärkoheldavatest loomadest, tutvustades uuringu tulemusi avalikkusele. Samuti on plaanis täiendada juhiseid selle kohta, kuidas käituda hulkuva loomaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles