Töö välismaal viis pere lagunemiseni

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine oli pärast südame purunemist ja lahkuminekut nii löödud, et kaotas oma kehakaalust üle nelja kilogrammi.
Naine oli pärast südame purunemist ja lahkuminekut nii löödud, et kaotas oma kehakaalust üle nelja kilogrammi. Foto: Shutterstock

Põhjanaabrite juures rängalt tööd rüganud naise elukaaslane leidis uue silmarõõmu ja vedas Valga korterist ära isegi tema ööpesu.

Kümme aastat tagasi läks Kersti (nimi muudetud) Soome, kus sai tööd tomatikasvatuses. Kuulutuse töö kohta leidis ta ajalehest.

«Läksin sinna, et mu pere paremini elada saaks. Mul oli võetud pangalaen. Valgas elas haigestunud mees ning alaealine poeg oli vaja koolitada,» tõdes ta. Alguses ei osanud Kersti ühtegi sõna soome keelt ja vahepeal tuli suhtlemisel appi võtta käedki. Soome keele oskuse arenedes avanesid ka võimalused uuele töökohale. Järgmisena saigi ta tööle kanakasvatusse, kus tal oli hooldada 100 000 kana. «Esimesed kuud magasin põrandal, sest pidin valima, kas ostan auto või voodi. Aga pidin iga päev 90 kilomeetri kaugusel tööl käima ja tuli auto valida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles