Kliinikumi juhatus avas Valgas haigla tulevikuplaane

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel Valga haiglat külastanud Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse liikmed ütlesid, et kohalikel pole põhjust karta haigla järgmiste osakondade sulgemist. Samuti on juhatus kokku leppinud, et haigla nõukogu liikmeks saab asutuse endine juht Marek Seer.

Valga haigla juhataja Margus Ulst ütles juhatuse liikmete ja haiglarahva kohtumist sisse juhatades, et kuigi kohalike seas levib hirm, et varsti pannakse sünnitusosakonna sulgemise tuules kinni ka järgmised osakonnad ning alles jääb vaid vanadekodu, ei ole sellel kartusel alust. Sama kinnitas ka kliinikumi juhatuse esimees Priit Eelmäe.

«Kui rääkida hirmudest, siis täna siin panen käe südamele ja ütlen, et te hirmu tundma ei pea. Küsimus on selles, kui avatud üksteisega oleme. Mida avatumad ja ausamad me üksteisega oleme, seda paremini me hakkama saame. Ei ole Tartu Ülikooli kliinikumi huvi see, et midagi ilmtingimata sulgeda. Huvi on see, et parim võimalik tervishoiuteenus oleks selle piirkonna elanikele hästi kättesaadav. Võib-olla isegi ka Põhja-Läti elanikele,» lausus Eelmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles