Kersti Kaljulaid tähistab Riias Läti 100. aastapäeva

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul heisati Läti 100. aastapäeva puhul presidendi kantselei ees Läti lipud.
Täna hommikul heisati Läti 100. aastapäeva puhul presidendi kantselei ees Läti lipud. Foto: Arno Mikkor

Kersti Kaljulaid tähistab täna Riias koos Soome presidendi Sauli Niinistö, Islandi presidendi Guðni Thorlacius Jóhannessoni ja Leedu presidendi Dalia Grybauskaitėga Läti 100. aastapäeva.

Riigipead viivad lilled Riia vabadussambale, osalevad Läti kaitseväe paraadil ning Läti sajanda aastapäeva kontserdil.

Eesti president Kersti Kaljulaid ütles Riias, et Eesti ja Läti ajalugu on kokku põimunud. „Oleme koos võidelnud oma vabaduse eest ning aeg on meid kokku kasvatanud ja tugevaks teinud,” lausus Kaljulaid.

Läti rahvusraamatukogul on 100. aastapäeva tähistamiseks loodud initsiatiiv „Eriline raamat erilisele riiulile“, kuhu oodatakse raamatuid kõigilt Lätit sel aastal külastavatelt kõrgetelt külalistelt. President Kaljulaid kingib Läti rahvusraamatukogule äsja läti keeles ilmunud „Kalevipoja“.

Poolteist sajandit tagasi ilmunud „Kalevipoeg“ on endiselt Eesti kultuuri visiitkaardiks maailmas ning üks meie kirjanduse enim tõlgituid teoseid.

Täna hommikul heisati Läti 100. aastapäeva puhul presidendi kantselei ees Läti lipud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles