Selgusid tugikeskuse teenuse pakkujad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugikeskused pakuvad hädasolijatele ka peavarju. FOTO: Sille Annuk/Postimees
Tugikeskused pakuvad hädasolijatele ka peavarju. FOTO: Sille Annuk/Postimees Foto: Sille Annuk / Postimees

Septembris kuulutas sotsiaalkindlustusamet välja hanke, millega otsiti järgmisteks aastateks naiste tugikeskuse teenuse pakkujaid kõikidesse maakondadesse. Nüüdseks on parimad teenusepakkujad välja valitud.

Ameti ohvriabi ja ennetusteenuste osakonna peaspetsialist Andrea Kink rääkis, et teenuse pakkujate leidmiseks viidi kõikides maakondades läbi 14 eraldiseisvat riigihanget. Enamikesse maakondadesse otsiti üht teenusepakkujat.

Võrreldes möödunud aastaga otsiti teenusepakkujaid pikemaks perioodiks – kolmeks aastaks, kaheaastase pikendamise võimalusega. Lisaks suurenes teenuse üldrahastus 30 protsenti võrra. Teenuse eelarve üheks aastaks on miljon eurot.

Muutunud on ka pakkujate hindamissüsteem. "Seekord tugines süsteem täielikult väärtuspunktidele ning aluseks võeti kolm kriteeriumi: meeskonna kompetents, teenuse korraldus ja sisu, teenuse osutamisega kaasneda võivad riskid ja nende maandamine," rääkis Kink.

Teenuse maksumuse määras hankija, mis tähendab, et alapakkumisi teha ei saanud.

Põlva-, Valga- ja Võrumaal jätkavad senised teenusepakujad. Põlvamaal on see Naiste Tugi- ja Teabekeskus. Valga- ja Võrumaal pakuvad koostööd Eesti Naiste Varjupaikade Liiduga teenust vastavalt MTÜ Valgamaa Naiste Tugikeskus ja MTÜ Võrumaa Naiste Tugikeskus. Pakkumusi tuli Põlvamaa konna kohta üks, Põlva- ja Võrumaa kohta kaks.

Kõigi uute pakkujatega sõlmitakse halduslepingud pärast kohustusliku ooteaja möödumist, mille jooksul on võimalik riigihanke tulemused vaidlustada. Lepingud sõlmitakse perioodiks 1. jaanuar 2019 kuni 30. november 2021, mille täitumisel on võimalik lepinguid veel kaheks aastaks pikendada.

Tugikeskuse eesmärk on pakkuda naistevastase vägivalla ohvritele ja nende lastele võimalikult mitmekülgset abi vägivallast väljumiseks. Aastas toetavad tugikeskused ligi 2000 naist ja nende lapsi.

Teenus on tasuta ning tagatud igas maakonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles