Valga põhikooli õpilase töö märgiti ära digikunsti konkursil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikool
Valga põhikool Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridus- ja teadusministeerium tunnistas õpilaste digitaalse kunsti konkursi võitjateks Kris Linderi Kohtla-Järve Järve gümnaasiumist, Oliver Jussi Mäepealse erakoolist ja Nele Musta Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist, märkides ühtlasi, et võidutööd näitasid noorte häid oskusi. Žürii märkis eraldi ära ka Eimo Tamburi Valga põhikoolist.

„Konkursile esitatud tööde arv, kokku 738 tööd, ja kvaliteet näitavad selgelt, et meie koolides pannakse rõhku õpilastes kaasaegsete digioskuste arendamisele. Koolid oskavad aina rohkem mõtestatult kasutada digitaalseid lahendusi ning leida uusi ja kaasaegseid võimalusi õpetamiseks,“ sõnas konkursi žürii esinaine, haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

„Kui sellest õppeaastast koolidesse jõudnud tasuta digiõpikud aitavad erinevaid õppeaineid paremini ja põnevamini õppida, siis soovime ju ka, et meie lastest saaksid mitte ainult tarbijad vaid ka loojad. Mul on hea meel, et koolid on haaranud kinni nendest võimalustest, et õpetada süvendatult ja põnevamalt keerukamaid oskuseid, eriti loovamaid oskuseid nagu graafika ja disain,“ lisas minister.

1.-6. klasside arvestuses võitis Kris Linder Kohtla-Järve Järve gümnaasiumist, 7.-9. klasside arvestuses võitis Oliver Juss Mäepealse erakoolist ning 10.-12. klasside arvestuses võitis Nele Must Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist. Vanuseklasside võitjatele on välja pandud auhinnaks nutipliiatsiga varustatud tahvelarvuti arendamaks oma oskusi veelgi edasi.

Ühe võidutöö autori Kris Linderi sõnul on talv tema lemmik aastaaeg. „Mulle meeldib esitada lumelosse ja –memmesid ning mängida lumesõda. Õige talv on just selline, kui on palju lund. Lumel on üsna eriline roll minu elus – ma elan Lume talus ning mu väikese õe nimi on Lumi. Seetõttu olin kohe õhinal valmis konkursist osavõtma,“ sõnas Linder.

Žürii märkis eraldi ära ka Eimo Tamburi Valga põhikoolist, Sigrid Riigi Sindi gümnaasiumist, Valeria Verenitši Jõhvi gümnaasiumist, Elena Viktoria Vaasi Loksa gümnaasiumist, Maksim Dorši Jõhvi gümnaasiumist ning Käty Olupi Põltsamaa ühisgümnaasiumist.

Enim töid esitati Võru Kreutzwaldi koolist, Viimsi koolist, Loo keskkoolist, Merivälja koolist, Parksepa keskkoolist ja Häädemeeste keskkoolist. Žürii tunnustab Tiina Lieberti, Ene Moppelit, Kersti Lepikut, Aivi Osmani, Ene Kärge ja Astrid Rosenbergi panuse eest õpilastes digioskuste ja –pädevuste edendamisel.

Haridus- ja teadusministeerium kuulutas oktoobris välja digitaalse kunsti konkursi toetamaks õpilaste loominguliste digioskuste kujundamist ning motiveerida õpilasi ja õpetajaid kasutama digitaalseid vahendeid eneseväljendusoskuste arendamiseks. Konkursi teemaks oli „jõulurahu“ või „pühademelu“. Konkursil olid osalema oodatud kõik kooliõpilased ning võistlus toimus kolmes kategoorias. Konkurss viidi läbi Euroopa Sotsiaalfondi toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles