Maakonna linnad on advendi tulekuks valmis

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maakonna linnad on valmis selleks, et advendiaega võimalikult hingekosutavaks muuta.

Valga jõulukuuse tuled tuled süüdatakse kultuurikeskuse ees laupäeval, 26. novembril kl 16. Sündmuse juhatab kl 14 sisse naiskoori Emajõe Laulikud ja Tartu Akadeemilise Meeskoori kontsert kultuurikeskuses. Ühtlasi võetakse kontserdiga kokku Valga 21. Kunstikuu sündmused. Pidu jätkub kahe jõuluvana ning kultuuri- ja huvialakeskuse tantsulastega.

Selleaastane jõulupuu saab Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti Hele Heletähe sõnul sini-valged tuled: 12 suur sinist lampi ja palju valgeid lambikesi. Kesk tänava alleel hakkavad särama lumehelbed, kultuuri- ja huvialakeskuse ning raekoja hoonel valguskardinad.

«Loodame, et siinsed elanikud ja asutused-ettevõtted ühinevad meiega ja kaunistavad jõuluks oma kodusid ning hooneid. Tuledesäras linn aitab kaasa jõulutunde tekkimisele,» ütles Heletäht.

Pühapäeva keskpäeval Valga kultuuri- ja huvialakeskuses toimuval kontserdil süütavad esimese advendiküünla rahvatantsurühmad Karikakar, Sõsarad, Rukkilill ning Pilleriin ja Piirilinna Bigbänd

Tõrvas süüdatakse tuled keskväljakule püstitatud linna jõulupuul 27. novembril kl 17. Tõrva kultuurimaja kunstilise juhi Külli Alumäe sõnul on plaanis rongkäik koos jõulusantide ja tuledes särava vanaaegse veoautoga. Muistsed tegelased jõulusokud kohtuvad tänapäevaga. Meeleolu loovad just selleks sündmuseks loodud regilaulud ja tantsud.

Otepääl süütab Otepää Maarja koguduse õpetaja Marko Tiirmaa advendituled linna keskväljakul oleval jõulukuusel 27. novembril päikeseloojangu ajal ehk kl 15.36. Sellele järgneb vanamuusikaansambli kontsert kultuurikeskuses.

Ka sellel aastal ehib lisaks jõulupuule Otepää keskväljakut värviliste LED-lampidega Otepää vapiloom – karu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles