Skandaalne majaosa lammutati

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Tartu tänav 12 korterelamust lammutati ja allesjäänud sein soojustatakse. Veidi üle kahe kolmandiku tööde hinnast katab toetus ning ülejäänud osa tasuvad korteriomanikud.
Osa Tartu tänav 12 korterelamust lammutati ja allesjäänud sein soojustatakse. Veidi üle kahe kolmandiku tööde hinnast katab toetus ning ülejäänud osa tasuvad korteriomanikud. Foto: Arvo Meeks

Paar aastat tagasi oli Tõrva kortermaja juhatuse esimees linnavõimu peale pahane, sest asjaosalised ei jõudnud kokkuleppele ohtliku majaosa lammutamise asjus. Nüüdseks on lahendus leitud ja tööd käimas.

Eelkõige väikese Oliveri emana tuntud Reet Kõvask oli mõni aasta tagasi Tartu 12 korteriühistu esimees. Tema mure puudutas maja tühjalt seisvat otsa, kus paiknenud neli korterit kuulusid omavalitsusele. Ühistu kavatses juba toona ohtliku osa lammutada.

Minnes projektiga linnavalitsusse ja nõudes, et linn nii-öelda enda majaosa lammutaks või kinni maksaks, kohtas korteriühistu aga linna vastuseisu. Vastati, et ühistu puhul on maja osad nagu välisseinad, torustik ja vundament siiski kõigi ühisomand. Linn pakkus esmalt, et ostab korterid ära ja saaks sinna munitsipaalruumid teha, aga sellega polnud elanikud nõus. Seejärel pakkus vald võimalust korterid elanikele võõrandada, et ühistu saaks renoveerimisega toetuste abil edasi minna, aga see esimehele ei meeldinud. Tundus, et linn justkui pühiks oma käed puhtaks. Kõvask pöördus murega toonase Valgamaalase poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles