Valga kultuuri- ja huvialakeskuses peeti ehtbritilikku teepidu

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20. novembrill peeti Valga kultuuri- ja huvialakeskuses teepidu, kus pakuti ehtsat inglise teed ja tassikooke. Fotol Briti Saatkonna pressinõunik Julia Amor (vasakult), poliitikaosakonna juhataja Richard Pike ja Valga vallavanem Margus Lepik.
20. novembrill peeti Valga kultuuri- ja huvialakeskuses teepidu, kus pakuti ehtsat inglise teed ja tassikooke. Fotol Briti Saatkonna pressinõunik Julia Amor (vasakult), poliitikaosakonna juhataja Richard Pike ja Valga vallavanem Margus Lepik. Foto: Valga vallavalitsus

Teisipäeval toimus Valga kultuuri- ja huvialakeskuses teepidu, kus pakuti ehtsat inglise teed ja tassikooke. Peoga tähistati Eesti ja Suurbritannia saja-aastast sõprust. Kahjuks ei jõudnud Valga rahvaga kohtuma Briti saadik Theresa Bubbear, kes pidi pakiliste tööülesannete tõttu sõitma Londonisse.

„Me külastame selle aasta jooksul igat maakonda, sest soovime tähistada Eesti 100. sünnipäeva kõigi Eesti inimestega. Samas tähistame ka 100-aastast sõprust meie riikide vahel, mis sai alguse Kuningliku Mereväe toetusest Eesti Vabadussõja ajal 1918.–1919. aastatel,“ sõnas Briti saatkonna poliitikaosakonna juhataja Richard Pike teeõhtut sisse juhatades.

Pike´i sõnul on Briti saatkonna töötajatele väga olulised silmast-silma kohtumised Eesti inimestega. Ka Valgas said teeõhtule tulnud vestelda saatkonna töötajate ja Eestis teenivate Briti sõduritega. Võimalust kasutati agarasti. Valga vallavanem Margus Lepik tänas Briti saatkonna töötajaid külaskäigu eest ning meenutas tänutundega Kuningliku Mereväe toetust ja panust Eesti Vabadussõjas.

Enne teeõhtut kohtusid Briti saatkonna töötajad Valga vallavanema Margus Lepiku ja vallavolikogu aseesimehe Andres Illakuga. Külastati Valga gümnaasiumi ja ASi Aclima Baltic. Saatkonna meeskonnaga liitunud Briti sõdurid Eestis teenivast NATO lahingugrupist külastasid Priimetsa kooli ja Valga põhikooli.

Tähistamaks Eesti 100. sünnipäeva ning Eesti ja Suurbritannia vahelise sõpruse 100. aastapäeva on Briti saatkond korraldanud virtuaalnäituse Briti Kuningliku Mereväe toetusest Eesti Vabadussõjas aadressil www.ukandestonia.ee, Tallinnas Lennusadamas saab külastada sõsarnäitust „Red Trek. Eesti vabaduse kaitsel“. Detsembrikuus külastab Eestit Briti Kuningliku Mereväe sõjalaev.

Lisainfot pop-up saatkondade ja teiste Eesti 100. sünnipäevaga seotud Briti saatkonna ürituste kohta leiab saatkonna sotsiaalmeediakanalitest (British Embassy Tallinn Facebook'is, @UKinEstonia Twitter'is).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles