Piirivalvurid püüdsid õppusel salasigarettide smugeldajaid

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalveõppus Saatses.
Piirivalveõppus Saatses. Foto: Lõuna prefektuur

Teisipäeval, 20. novembril viidi Põlvamaal Saatse kordoni vastutusalas läbi õppus kontrollimaks piirivalvurite valmisolekut piirivahejuhtumile reageerimisel.

Kella 11.30 paiku andsid seiresüsteemid signaali, et piiriäärsel alal on liikumine. Valvekaamerast nähtus, et üks mees kannab seljas kaht ilmselt salasigaretikasti.

Sündmusele reageerinud piirivalvurid leidsid mõnikümmend minutit hiljem piiriäärselt alalt sõiduauto, mis võis olla seotud salakaubaveo juhtumiga. Samas võttis teenistuskoer üles jälje ning leidis peagi metsa alla peidetuna kaks kurjategijate poolt maha jäetud kasti salasigarettidega.

Kella 12 ajal peeti kinni üks mees, kes vastas valvekaameral nähtud isikukirjeldusele. Tema juurest leiti ka telefon, GPS-seade ja mask näo varjamiseks. Tund hiljem pidasid piirivalvurid kinni veel ühe mehe, kes oli sama salakaubaveojuhtumiga seotud.

Õppus vältas kokku umbes poolteist tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles