Kiidjärvel hakkavad märtsis saed undama

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK esindajad kõndisid kõnealused raiekohad koos kohaletulnud külaelanikega läbi ja kuulasid nende ettepanekud ära.
RMK esindajad kõndisid kõnealused raiekohad koos kohaletulnud külaelanikega läbi ja kuulasid nende ettepanekud ära. Foto: Siim Saavik

Metsa uuendamiseks hakatakse Põlva valla Kiidjärve külas järgmise aasta märtsis aegjärkset ehk järkjärgulist raiet tegema. Tööd teevad keeruliseks sealsete sipelgate ehk kuklaste pesad ja rajad.

Kuna see on nii-öelda kõrgendatud avaliku huviga ala, korraldas riigimetsa majandamise keskus (RMK) Kiidjärvel koosolekupäeva, kus käidi läbi kõik kõnealused raiekohad ja tutvustati huvilistele, mida tegema hakatakse.

Konkreetsed raied ootavad ees kolmel maatükil: raudteejaama bussipeatuse tagusel alal, Kurvitsa alal ja Kassioru–Kärsa teel. Kolme ala peale kokku tehakse raiet 10,5 hektaril. Tegu pole just kõige viljakama kasvupinnasega. Sellise mullatüübi peal ongi kõige mõistlikum viis kena männikultuuri saamiseks just järkjärguline raie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles