Sulesepad ajavad aasta looma jälgi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimaid ootab loodusretk fotograaf Remo Savisaarega.
Parimaid ootab loodusretk fotograaf Remo Savisaarega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aasta looma luulekonkursil osales tänavu üle 250 võistlustöö rohkem kui 40 koolist üle Eesti. Žürii valis neist välja 18, mille autoreid ootab preemiareis loodusfotograaf Remo Savisaarega ilvese elupaikadesse.

Parimate kirjutajate jõudsid ka Lõuna-Eesti koolinoored: Lisete Ilves Võru Kreutzwaldi koolist, Laura Koitsaar Põlva gümnaasiumist, Laura Potter Parksepa keskkoolist ja Erkki Kotselainen Ala põhikoolist.

«Oli näha, et tehtud on uurimistööd ning välja otsitud teadmised ka tekstidesse sisse kirjutatud,» ütles MTÜ Aasta Loom toimkonna liige Helen Arusoo.

Nagu varem, oli ka sel aastal võistlusele esitatud tööd väga erinevad. «Näiteks esitas üks õpilane töö räpi vormis, aga populaarsemad vormid on ikkagi klassikaline luuletus ja lühijutt,» rääkis Arusoo. «Tõdeme igal aastal, et olenemata sellest, kas kirjutatud on anekdoot, luuletus, haiku, lühijutt või midagi muud, ei pelga lapsed kasutada oma fantaasiat. Mõtete lennukust näitavad kõige paremini kelmikad ja püüdlikud riimid.»

Konkursi korraldasid Eesti loodusmuuseum, MTÜ Aasta Loom ja Looduskalender.ee. Lisaks reisile premeerib loodusmuuseum parimaid kirjutajaid tasuta muuseumikülastusega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles