Küsitlus: mida arvate gripi vastu vaktsineerimisest?

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Sepp
Karin Sepp Foto: Arvo Meeks

KARIN SEPP, TALUPERENAINE

«Need, kes on riskigrupis, võiksid vaktsineerida. Samas on paljudel vastunäidustatud igasugune vaktsineerimine – minu tütrel näiteks. Meie pere ei ole gripi vastu vaktsineeritud. Kuna oma töö tõttu viibime palju värskes õhus, oleme ka üsna terved olnud. Olgugi et oli väga soe suvi, siis väike viirus nohu ja kurgukähedusega on samas meid juba külastanud.»

Aivar Täpsi
Aivar Täpsi Foto: Arvo Meeks

AIVAR TÄPSI, LABÜRINDITALU PEREMEES

«Mul puudub info, et esineks palju sellist grippi, mille vastu vaktsiin on loodud. Pean vaktsineerimisi suureks äriks. Kuigi tean peret, kus kõik põdesid raskelt grippi ja ainus, kes vaktsineeritud, sai oma lähedaste eest hoolt kanda. Vaktsineerima ma ei lähe. Mul pole väga suur oht nakatuda. Ja kui tõesti määratud, tuleb põdeda.»

Rando Undrus
Rando Undrus Foto: Maarius Suviste

RANDO UNDRUS, NÕUNIK, VALLAVOLIKOGU LIIGE

«Suhtun positiivselt, kuigi ise pole end seni vaktsineerinud. Meeldib ka väga, et vaktsineerimisega tullakse kaubanduskeskustesse ja apteekidesse, kus inimesed käivad kindlasti sagedamini kui perearsti juures. Vaktsineerimise plussid kaaluvad kindlasti üles võimalikud miinused.»

Andres Arike
Andres Arike Foto: Arvo Meeks

ANDRES ARIKE, TERVISEKESKUSE JUHATUSE LIIGE

«Eelkõige peaksid gripi vastu vaktsineerima krooniliste haiguste põdejad. Isiklikult suhtun sellesse üsna liberaalselt.

Ma ei tea, kuivõrd meil on statistikat, kas vaktsineerimine on aidanud grippi haigestumist vältida või mitte. Pigem olen kuulnud, et vaktsineeriti, kuid põeti väga raskelt. Sama oleks aga ehk võinud olla ka vaktsineerimata.

Arvan, et hea tervise alus on tervislik toitumine, liikumine värskes õhus, kehaline aktiivsus, elementaarne kätehügieen. Inimestel, kes tunnevad vajadust, soovitan kindlasti end vaktsineerida.»

Krista Pikk
Krista Pikk Foto: Arvo Meeks

KRISTA PIKK, RAAMATUKOGU JUHATAJA

«Tarvitan ennetamiseks D-vitamiini, päevakübaratablette ja Citrosepti ning püüan hoiduda rahvarohketest kohtadest. Tegelikult peaks ikka köhiv ja tilkuva ninaga inimene kodus olema ja ennast ravima. Kindlasti on vaktsineerimine vanematele inimestele kasulik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles