Klaveritalent plaanib tulevikus Võrumaale tagasi kolida

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tahaksin, et minu kontserdid oleksid mitte niivõrd transsi või joovastust tekitavad, vaid ülendavad,» tunnistas Johan Randvere, kes esinemiste kõrval Võru muusikakoolis aeg-ajalt noortele meistriklasse korraldab.
«Tahaksin, et minu kontserdid oleksid mitte niivõrd transsi või joovastust tekitavad, vaid ülendavad,» tunnistas Johan Randvere, kes esinemiste kõrval Võru muusikakoolis aeg-ajalt noortele meistriklasse korraldab. Foto: Tomi Saluveer

Johan Randvere esineb ühel päeval Moskvas Tšaikovski saalis galakontserdil, mõnel teisel päeval aga käib Võru muusikakoolis noori juhendamas. Noor pianist sai tuule tiibadesse saatest «Klassikatähed» ja esineb nüüd suurtel lavadel üle maailma. Tulevikus plaanib ta Võrumaale tagasi elama tulla.

«Külastan Võrumaad võrdlemisi tihti, siia toob mind tagasi peamiselt mu pere,» ütles Randvere, kes teeb pidevat koostööd ka Võru muusikakooliga. «Lisaks on mul ka Haanjamaal oma talukoht, kuhu tundub õige magus mõte kunagi elama minna.»

Randverel on kodulinnaga väga isiklik seos. «Olen kasvanud üles majas, mille ehitas minu vanavanaisa. Minu toaks sai tuba, mis oli varem ka minu isa tuba. Vanaema oli Võrus tähtis hambaarst, vanavanaisa oli Võru abilinnapea ning vanavanaonu Võru õigeusu kiriku preester,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles