Puka mehe kodust leiab 55 lipsu

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lips on mehe uhkus: pukalane Enno Pung ja vaid väike osa tema lipsudest. Vanim mehe ehe on aastast 1972
Lips on mehe uhkus: pukalane Enno Pung ja vaid väike osa tema lipsudest. Vanim mehe ehe on aastast 1972 Foto: Arvo Meeks

Kui pukalane Enno Pung noore mehena endale esimese lipsu sai, ei osanud ta aimatagi, et poole sajandi pärast on tal neid kodus vähemalt 55. Seega üks lips aasta kohta. 30 lipsu on ta andnud taaskasutuseks.

«Mina ei ole lipsude kollektsionäär,» ütleb Valgamaal Pukas elav Enno Pung esmalt. Ja näitab oma kõige esimest ehet – kiivirohelist laia lipsu aastast 1972. See oli toonase Rõngu kultuurimaja juhataja õmmeldud kaelaside. «Läksime sinna orkestriga mängima. Tollal oli komme, et kui läksid lavale, pidi ülikond seljas olema ja lips ees. Meid oli viis meest ja kultuurimaja juhataja õmbles meile kõigile lipsu,» meenutab saksofonist, praegune Puka meesansambli kauaaegne liige Enno Pung. «Tõsisemaks lipsu kandmiseks läks mul siis, kui olin 22 ja sõjavägi oli seljataga.»

Seejärel tekkiski tal huvi lipsude vastu. Eriti popp oli toona lai fassong. Kui Pung esinema läks, oli iga kord erinev lips ees. Ja tuli sedagi ette, et laenas oma kaelasidet ka teistele meestele. «Kesse muu,» muigab Enno abikaasa Helgi, kui küsime mehelt, kas kõik lipsud on tema naine ostnud. «No eks ma ikka ise olen ka ostnud,» lisab meespool kohe. Ehkki tunnistab samas: «Aga põhimõtteliselt ikka Helgi on ostnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles