Naine tahab Tõrva Waldorfi kooli rajada

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrvalanna Liia Laanmets-Ojapi sõnul saaksid lapsed Waldorfi koolist tavakooliga võrreldes rohkem oskusi ja teadmisi.
Tõrvalanna Liia Laanmets-Ojapi sõnul saaksid lapsed Waldorfi koolist tavakooliga võrreldes rohkem oskusi ja teadmisi. Foto: Arvo Meeks

Tõrvalanna Liia Laanmets-Ojap soojendas üles oma idee kodulinna alternatiivkool luua. Tema sõnul saaks seal anda tavakoolist mitmekülgsemat haridust.

Uue kooli Tõrva loomise idee oli Laanmets-Ojapil juba 2006. aastal. Kuid tookord jäi asi seisma, sest naine sai Tallinnas tööd ja kolis Tõrvast ära. Nüüd on ta aga idee uuesti käsile võtnud. Naise sõnul oli ta kunagi üsna pettunud, et koolis mõnest olulisest asjast ilma jäi.

«Olin üsna pahane, kui jõudsin kõrgesse ikka. Näiteks läksin Ellerisse ja ei teadnud piiblist midagi. Ma ei saanud ka kunstiõpet korralikult. Meie koolisüsteemis ei anta haridust laiapõhjaliselt. Kuidas saan valida, kui ma ei tea väga paljusid asju?» küsis Laanmets, kes praegu töötab Tarvastu kiriku organistina ja peab Tõrva Kevade keskuses käsitööpoodi.

Laanmets-Ojap ise jätkas pärast keskkooliõpinguid Tõrvas oma haridusteed Tartus Heino Elleri muusikakoolis koorijuhtimise erialal. Ta õppis vahepeal ka ajalugu Tartu Ülikoolis, ent see jäi lõpetamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles