Valga Jaanikese kooli õpilased ja Urvaste kooli kutseõppur põrgatasid korvpalli koos peaministriga

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Jaanikese kooli ja Urvaste kooli õpilased osalesid Tallinnas eriolümpia korvpallipäeval, kus oli kohal nii peaminister kui teised prominendid.
Valga Jaanikese kooli ja Urvaste kooli õpilased osalesid Tallinnas eriolümpia korvpallipäeval, kus oli kohal nii peaminister kui teised prominendid. Foto: Valga Jaanikese kool

21. novembril toimus rahvusvahelise korvpallinädala raames Kalevi Spordihallis suur eriolümpia korvpallipäev. Valga Jaanikese koolist osales korvpallipäeva võistlusmeeskonnas 7 õpilast, õpilasi saatsid õpetaja Evo Saar ja kooli direktor Jaanika Käst.

Päeval toimus EO Eesti Ühenduse liikmesasutuste korvpalliturniir, kus osales 10 võistkonda üle kogu Eesti. Õpilased tulid Tallinnast koju Valka teise koha võidukarika ja medalitega. Õpilased Ragnar ja Karlos said vabavisetes isiklikud karikad. "Kahtlemata on sellised väljasõidud õpilastele sotsiaalsust, ärksameelsust, taiplikust õpetavad ja samas pingutust, tahet ja tähelepanu nõudvad," ütles direktor Jaanika Käst.

Urvaste Kooli ja Võrumaa Kutsehariduskeskuse koostöös omandavad Urvaste koolis 2018. aasta sügisest teise taseme kutset puhastusteenindaja abilised ja sel erialal õppiv noormees Artur osales samuti korvpallipäeva võistlustes, sealhulgas avas korvpallipäeva.

Õhtul olid eriolümpia sportlastega koos korvpalli mängima tulnud peaminister Jüri Ratas, kultuuriminister Indrek Saar ning endine NBA korvpallur Sam Perkins, kes sõitis selleks spetsiaalselt Ameerikast kohale. Spordihallis olid veel meie armastatud Eesti inimesed: eriolümpia patrooni Hannes Hermaküla, Kaire Vilgats, Veiko Täär, Eesti korvpallurid Janar Talts, Gert Dorbek jt.

Eriolümpia on maailma suurim spordiorganisatsioon intellektipuudega inimestele, mille eesmärgiks on aidata ühiskonnal teadvustada nende inimeste võimekust ja väärikust. Märgates ja mõistes kõigi inimeste vajadusi meie ümber, panustame hoolivamasse ja sidusamasse ühiskonda ning tugevamasse riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles