Otepää gümnaasium tähistab kodanikupäeva

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää gümnaasium



Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Otepää gümnaasium Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää gümnaasium tähistab 26.novembril kodanikupäeva tegevustega kogu koolile.

„Korraldajad on ette valmistanud tegevused kolmele erinevale kooliastmele,“ selgitas Otepää Gümnaasiumi direktor Külle Viks. „Kõige nooremad annavad rollimängude ja ühistegevuste käigus omapoolse tähenduse heale kodanikule ja püüavad vaadata elule Eestis läbi erinevate ühiskonnagruppide.

Keskastme õpilased töötavad gruppides KAHURi-formaadis, kohtudes kohalike ettevõtjate ja loomeinimestega.

Kooli kõige vanematele on aga mõeldud teadliku valija päev, mida kool esmakordselt katsetas 2014. aasta parlamendivalimiste eel. Külle Viksi sõnul jäid sotsiaalainete õpetajad, kes ka 2014. aasta sündmust korraldasid, toimunuga tookord sedavõrd rahule, et pidasid asjakohaseks sama formaati ka 2019. aasta parlamendivalimiste eel korrata.

Teadliku valija päeva sündmustest võtavad seekord osa seitsme erakonna esindajad, sealhulgas erakonna Eesti200 esindajana on lubanud tulla erakonna esimees Kristina Kallas. Päev lõpeb varivalimistega.

Vanema kooliastme sündmust modereerib Otepää valla kultuurispetsialist Valdur Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles