Räpina naisel täitus 100 eluaastat

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpina elanik Aleksandra Kirpitšova tähistas 100 aasta juubelit. Pildil koos Räpina vallavanema Enel Liiniga.
Räpina elanik Aleksandra Kirpitšova tähistas 100 aasta juubelit. Pildil koos Räpina vallavanema Enel Liiniga. Foto: Andrus Karpson

Räpina valla selle aasta viimane järgmisse sajandisse astuv juubilar Aleksandra Kirpitšova tähistas 20. novembril oma suurt tähtpäeva.

Juubilar elab koos tütre Nadežda Rotnovaga Räpina linnas. Valla esindajaid võttis vastu soe, hubane ja valgusküllane kodu. Kõikjal oli tunda hoolitsevat naisekätt. Selleks tubliks inimeseks osutus juubilari tütar Nadežda.

Juubilar ise ei osanud külalisi isegi oodata, küll oli teda õnnitletud telefoni teel. Tal on raskusi liikumisega ja samuti ei kuule ta hästi, olulisemad jutud saab siiski räägitud, aga hea tuju ja rõõmus meel paistis küll välja.

Nagu kõik eelmisedki juubilarid, on ka Aleksandra elu olnud juba lapsepõlvest alates täis rasket tööd. Küll väikse lapsena taludes karjuseks olles, küll  sõjajärgset viletsust tundes ja tööd otsides. Ta on sündinud endisel Setomaal praeguses Vene Föderatsioonis, Kuljes.  Elu jooksul on elatud mitmetes kohtades.

Sõjajärgsetel aastatel ei räägitud palju armastusest. Elu tahtis elamist. Tema abikaasaks sai temast kümme aastat vanem mees ja lapsi sündis perre kolm. Tänaseks on lapselapsi seitse ja lapselapselapsi kümme. Selline olevat olnud paljude tolleaegsete inimeste saatus. Oluline oli katus peakohal ja söök laual.

"Selle aasta juubilare õnnitlemas käies olen alati mõelnud, millised on inimeste elud, saatused. Kuidas ühele on antud elada vaevu kakskümmend aastat ja teine elab peaaegu tervena terve sajandi? Üks ühine vastus on küll - tuleb hoida ennast liikumises ja teha kuni viimsete hetkedeni omale meelepärast tegevust," kirjutas Räpina vallavanem Enel Liin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles