Valga jalatsivabrik koondab suure osa töötajatest (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moon OÜ juhataja Tiina Rõõmus (paremal) ja tütarfirma MoonTTM OÜ juhataja Natalja Teepere tõdevad, et kvaliteetsete saabaste tootmine on Hiina paberjalanõude võimukäigu ajastul raske. Tehase sulgemise plaan on praeguseks siiski maha maetud.
Moon OÜ juhataja Tiina Rõõmus (paremal) ja tütarfirma MoonTTM OÜ juhataja Natalja Teepere tõdevad, et kvaliteetsete saabaste tootmine on Hiina paberjalanõude võimukäigu ajastul raske. Tehase sulgemise plaan on praeguseks siiski maha maetud. Foto: Arvo Meeks

Valga jalatsivabrik Moon koondab oma 56 töötajast 22, kuna nende Soomes asuv suurim koostööpartner lõpetab tegevuse.

Pea kogu Mooni toodang lähebki põhjanaabrite juurde, sealsed ettevõtted omakorda müüvad seda nii Soomes kui tarnivad ka Venemaale ja mujale. 92–93 protsenti nende toodangust ostis Soome jalanõutootja Janita. Nemad aga lõpetavad veel tänavu oma tegevuse. Põhjuseks vähenenud nõudlus Venemaal.

«Meil mingil hetkel oli selline tunne, et paneme uksed päris kinni, kuna Janita müüs Venemaale suure osa oma toodangust. Aga nagu teate, Vene rubla kurss ja sanktsioonid.Neil lihtsalt ei tasunud enam toota,» ütles Moon OÜ juhataja ja omanik Tiina Rõõmus. Samas majas tegutseva tütarfirma MoonTTM OÜ juhataja Natalja Teepere sõnul oli 65 aastat tegutsenud partneri firma lõpp neile paras jahmatus. «Kes oskas seda arvata. Nad olid nii tugev ja pikaealine firma.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles