Jäätmevedaja tahab tõsta prügiveo hinda

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldise hinnatõusu lainel läheb uuest aastat kallimaks ka jäätmete transport.
Üldise hinnatõusu lainel läheb uuest aastat kallimaks ka jäätmete transport. Foto: Arvo Meeks

Kui Võrumaal Antsla vallas on kinnitatud, et uuest aastast tõusevad jäätmeveo hinnad, siis Valgamaal on võimalik hinnatõus veel otsustamisel.

Jäätmevedaja Ragn-Sells AS pöördus septembris Antsla vallavalitsuse poole taotlusega muuta korraldatud jäätmeveo hindu. Põhjenduseks toodi, et oluliselt on tõusnud jäätmete vastuvõtuhinnad, kütusehinnad, brutopalk ning kehtestatud on teemaks.

«Järgmisest aastast tõusevad jäätmeveo hinnad üle Eesti. Põhjuseks on suuresti käitlushindade tõus,» põhjendas Ragn-Sellsi turundus- ja kommunikatsioonijuht Rainer Pesti Lõuna-Eesti Postimehele. «Eesti Energiale kuuluva Iru põletusjaama väravahind (jäätmete vastuvõtuhind – toim) on viimase kahe aastaga tõusnud kolm korda: 20 eurolt 60 eurole. Oma põhjus selles on sel kevadel toimunud Ragn-Sellsi jäätmekütuse tehase põlengul, mis viis turult umbkaudu 80 000 tonni käitlusvõimsust. See on tekitanud turul käitlushindade tõusu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles