Valga mehe surma saatmises kahtlustatavat vahi alla ei võetud (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtumit arutati täna Tartu maakohtu Valga kohtumajas.
Juhtumit arutati täna Tartu maakohtu Valga kohtumajas. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Prokuratuur taotles Valgas mehe löömise läbi tapmises kahtlustatava 17-aastase noormehe vahistamist. Kohus ei rahuldanud täna prokuratuuri taotlust, kuigi pidas kahtlustust põhjendatuks.

Politsei esitas noormehele esmaspäeval kuriteokahtlustuse raske tervisekahjustuse tekitamises, kui sellega on põhjustatud surm.

«See on tõsine isikuvastane kuritegu, mille eest võib kohus karistuseks mõista nelja- kuni kaheteistaastase vangistuse, alaealisele sama teo eest nelja- kuni kümneaastase vangistuse. Kuna teda on varemgi vägivallakuriteo eest kriminaalkorras karistatud ja ta on alaealisena ka alkoholi tarvitanud, oli prokuratuuri hinnangul oht, et ta jätkab vabaduses kuritegude toimepanemist,» ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin.

«Kohus pidas noormehele esitatud kuriteokahtlustust küll põhjendatuks, kuid leidis, et tema puhul ei ole alust arvata, et ta vabaduses kuritegude toimepanemist jätkata võiks,» selgitas prokurör.

Juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses. Surma põhjuse selgitamiseks on määratud kohtuarstlik ekspertiis.

Reede ööl vastu laupäeva lõi 17-aastane poiss Valgas Voorimehe pubi juures kahtlustuse kohaselt 37-aastast Kristjanit, kes kukkus, kaotas teadvuse ning suri pühapäeval Tartu haiglas.

Valga Voorimehe pubi juurde surnud pereisa mälestuseks toodud küünlad.
Valga Voorimehe pubi juurde surnud pereisa mälestuseks toodud küünlad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles