Soojakuningalt 30 000 eurot saav töötaja: saan nüüd lasta endalt needuse maha võtta

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga katlamajade omanikfirma Utilitas AS Valga osakonna juhataja Raivo Varik.
Valga katlamajade omanikfirma Utilitas AS Valga osakonna juhataja Raivo Varik. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Hiljuti sai teatavaks, et Eesti suurima kaugküttefirma Utilitase müügist teatanud Kristjan Rahu maksab ettevõtte igale töötajale 50 000 eurot preemiat, millest maksuvabalt jääb töötajaltele 30 000 eurot. Firma Valga osakonna juhataja Raivo Varik kutsub teisi ettevõtjaid žesti järgima. Vastuseks, kuidas raha kasutab, ütles mees aga, et saab nüüd mustlastel endalt needuse maha võtta lasta.

Ajakirjanikult kõne saanuna oli Varik esmalt skeptiline. «Millest selline ebaterve huvi?» küsis ta.

Vastuseks, mis tunne on, ütles ta, et see on ju niigi selge. Ta tunnistas, et uudis on kerge positiivne šokk. «See oli rõõmustav sündmus kõigile. Eriti mõnele, kes oli koondatud. See oli nendele pai tegemine tagantjärele.»

Mehe sõnul on selline käitumine teistele ettevõtjatele eeskujuks. «Kutsun teisi ettevõtjaid järgima seda žesti.»

Kuidas Varik aga plaanib raha kasutada? «Eks ma saan nüüd lasta endalt needuse maha võtta mustlastel,» ütles ta.

Küsimusele, kas tegu oli naljaga, vastas ta muheledes: «Võtke kuidas tahate,» ning lisas: «Küll me rahale leiame otstarbe, kui teda on juba.»

Utilitase grupis töötab 263 inimest, kellest igaüks saab peagi oma elu suurima preemia. Kristjan Rahu rõhutas, et preemia saavad kõik inimesed, sõltumata nende ametikohast või staažist. Boonusega võivad arvestada ka koondatud inimesed ja mingil põhjusel haiguse või vigastusega töölt eemale jääjad. Kokku tähendab helde preemia firma omanikele 13 miljoni euro suurust väljaminekut.

Energiafirma Utilitas 85-protsendilise osaluse müügist laekub praegusele omanikfirmale kokku 320 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles