Jaak Mae uued suured väljakutsed

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi spordikeskuse juhatuse liige Jaak Mae ütleb, et mida külmem, seda töökam lumekahur – siis saab kõige parema tehislume. Kõige parem külm neile on 10–12 miinuskraadi.
Tehvandi spordikeskuse juhatuse liige Jaak Mae ütleb, et mida külmem, seda töökam lumekahur – siis saab kõige parema tehislume. Kõige parem külm neile on 10–12 miinuskraadi. Foto: Arvo Meeks

Sellest nädalast huugavad ööd ja päevad Tehvandil kümme lumekahurit, et rajad oleksid valla ning eelseisvad maailmatasemel tippvõistlused saaksid toimuda. Ka spordikeskuse juhatuse liige, olümpiapronks ja MMi hõbe Jaak Mae ootab päeva, mil kodurajal saab uuel hooajal esimest korda suusad alla.

«Kõige parem külm meile on 10–12 miinuskraadi. Just tootmise mõttes. Mida külmem, seda töökam kahur – siis saab kõige parema tehislume,» selgitab Jaak Mae, kui Otepääl Tehvandi radadel metsas lumes sumpame.

Vaata, kuhu tahad – igal pool spordikeskuses katab maad ning puid-põõsaid lumi. Ning iga sekundiga tuleb tehislund lumekahuritest juurde. Justkui muinasjutuline võlumets, nii valge on kõik. Ja siledal teel lumi krudiseb jalge all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles