Tõrva võõrustab klassikakontserti

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suursündmuse organiseerimise meeskond: Kristi Napast (vasakult), Monika-Evelin Liiv, Mihhail Gerts, Maido Ruusmann, Ringo Muhhin, Kadri Napritson-Acuna ja Reigo Ahven
Suursündmuse organiseerimise meeskond: Kristi Napast (vasakult), Monika-Evelin Liiv, Mihhail Gerts, Maido Ruusmann, Ringo Muhhin, Kadri Napritson-Acuna ja Reigo Ahven Foto: Jazziklubi Philly Joe’s

Tuleval suvel Tõrvas korraldatav suur vabaõhu klassikakontsert toob väikelinna rohkesti tuntud esinejaid. Keskväljakul kantakse ette Giuseppe Verdi «Reekviem».

Suurejooneline kontsert on pühendatud dirigent Eri Klasi 80. sünniaastapäevale. Eelmine vabaõhukontsert oli Tõrvas 20 aastat tagasi just Klasi juhendamisel, kui kesklinnas kanti rahvale ette George Gershwini ooper «Porgy ja Bess». Pealtvaatajaid oli umbes 7000 ning tegemist oli Eesti muusikaelu suursündmusega. Samaväärne loodetakse korraldada ka seekord.

Verdi «Reekviem» polnud juhuslik valik, sest järgmisel aastal möödub itaalia helilooja Gioachino Rossini auks kirjutatud teose esmaettekandest 150 aastat. Seega õnnestus vabaõhukontserti aeg hästi sobitada kolme olulise tähtpäevaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles