Muuseumis joonistas võistu 160 õpilast üle Eesti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige vanemate osalejate seas saavutas 2. koha Kanepi gümnaasiumi õpilase Kadri Kalve töö.
Kõige vanemate osalejate seas saavutas 2. koha Kanepi gümnaasiumi õpilase Kadri Kalve töö. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Teisipäeval kogunes Eesti Rahva Muuseumisse (ERM) Tartus 160 õpilast 32 koolist üle Eesti, et võtta osa järjekorras 22. võistujoonistamisest. Seekordne võistlus oli pühendatud etnoloog Ants Viirese 100. sünniaastapäevale ning kandis pealkirja «Puud ja inimesed».

Võistlejatel tuli joonistada pilt, millel kujutatud üks ERMi näitustel leiduv ese, muster või pilt, mis haakuks võistluse teemaga.

Viiest ERMi töötajast koosnenud žürii selgitas pärast pikka arutelu välja võidutööd neljas vanuserühmas.

Neljandas vanuserühmas ehk 10.–12. klassi õpilaste seas läks väga hästi lõunaeestlastel. Kui esikoha viis pealinnaLiisa Nurklik Vanalinna hariduskolleegiumist, siis talle järgnesid Kadri Kalve Kanepi gümnaasiumist ja Siim Jaani Tõrva gümnaasiumist. Eripreemia sai aga Kaisa Tammemaa Valga gümnaasiumist.

«Tänavu oli žürii töö üle aastate raskeim. Väga rõõmustas noorim vanuserühm ning lootustandvat kunstnikukätt oli näha vanimas vanuserühmas,» iseloomustas seekordset võistujoonistamist žürii esimees, kunstiajaloolane Reet Mark.

Kõrgeima punktiskoori ning parima kooli tiitli pälvis tänavu Vanalinna hariduskolleegium. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles