Advendituled süttivad taas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga jõulupuu asub tänavu uues kohas. Loodetavasti leiab jõuluvana selle siiski üles. 
Valga jõulupuu asub tänavu uues kohas. Loodetavasti leiab jõuluvana selle siiski üles. Foto: Arvo Meeks

Pühapäeval tähistatakse esimest adventi. Sel puhul süttivad tuled ka Lõuna-Eesti linnade jõulupuudel.

Otepää keskväljakul süüdatakse advendituled juba kell kolm pärastlõunal. Esinevad Otepää muusikakooli lapsed ning grupp Tantsurõõm.

Järgneb kontsert kultuurimajas, kus esinevad Piret Päär ja Andre Maaker. Päär on jutuvestja, kelle lood pärinevad elust, suulisest pärimusest ja kirjasõnast. Maaker on Eesti üks kõige tuntumaid kitarriste.

Räpina advenditulede süütamine linna jõulupuul on sarnaselt paljudele teistele paikadele kell 16. Juba veerand tundi varem algab jõulutule õnnistamine EELK Räpina Miikaeli kiriku juures, kust saabki alguse rongkäik linna keskväljakule.

Esinevad Räpina ühisgümnaasiumi solist Remon Ainson ning kultuurikeskuse näitetrupi noored. Jõulutuld jagatakse ka kodudesse.

Samal ajal leiab jõulutulede süütamine aset ka Võrumaa linnades: Võrus ja Antslas. Suuremalt võetakse asi ette mõistagi maakonnakeskuses Võrus. Üheskoos laulma kutsuvad Võru koolide laululapsed, jõulupuu tulesid aitavad aga süüdata Võru tantsukeskuse lapsed. Avatud on heade soovide postkast.

Tõrva kerkib jõulupuu ümber terve linnak.

Põlva jõulupuuna kasutatakse linna keskpargis kasvavat kuuske. Puul on kõrgust ligi 25 meetrit ja selle vanuseks hinnatakse umbes sada aastat. Tuled süttivad sellelgi puul kell 16. Järgneb kontsert «Maailm, rõõmusta» kultuurikeskuses. Esinevad Heigo Rosin marimbal, Kirke Niinemets flöödil, Jaagup Jürgen kitarril ning Jüri Aarma tuuleviiulil. Aarma hoolitseb ka kontserdi sõnalise poole eest.

Valgaski süüdatakse tuled esmakordselt uuele keskväljakule paigaldatud jõulupuul samal ajal. Kohal on Jõulutaat ja Päkapikk, samuti rahvatantsijad kogu vallast.

Kõige hiljem ehk kell 18 leiab aset advenditulede süütamine Tõrva linnas. Sinna kerkib selleks ajaks jõulupuu ümber terve linnak. Päkapikud pakuvad teed ja piparkooke. Esinevad tantsuklubi Hop ja Tõrvast sirgunud noor laulutalent Gertu Pabbo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles