GALERII: Põlvamaa vapramad kodanikud said tunnustuse

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taevaskoja puhkekeskuses reede õhtul toimunud pidulikul koosviibimisel tänati Põlvamaa tänavusi parimaid kodanikuühiskonna edendajaid.

Aasta kodanikualgatus

Aasta kodanikualgatuseks tunnistati tänavu 15. märtsil sündinud liikumine „Põlva sünnitusosakonna kaitseks“. Just sel päeval tuli avalikuks kava sulgeda 1. oktoobrist Põlva haigla sünnitusosakond ning vaid päev hiljem loodud Facebooki grupp „Põlva sünnitusosakonna kaitseks“ kogus ööpäevaga 2090 liiget.

Ettevõtmise taga olnud Mari-Liisa Parder ja Indrek Sarapuu suutsid tekitada ühiskondliku surve, mis viis haigla omaniku järeleandmisele ning sünnitusosakond töötab tänini.

Aasta kodanikualgatuse kategoorias kandideerisid veel ka Põlva valla kodukohvikute päev ning külade tammiku rajamine Võukülla.  

Aasta kodanikuühendus

Põldamaa aasta kodanikuühendus on MTÜ Kähri Seltsimaja. MTÜ loodi 2010. aastal ja sellest hetkest sai hoo sisse Tännassilma, Kähri ja Puskaru külade inimesi elavdav ja kokkutoov tegevus. Külas hakati regulaarselt tähistama vastlapäeva, talgupäeva, jaanipäeva ja külapäeva.

Aasta kodanikuühenduse tiitlile kandideerisid veel ka MTÜ Põlva Kodanik ja MTÜ Ruusa kultuuri- ja noorteühing.

Aasta sädeinimene

Põlvamaa aasta sädeinimene on Tännassilma, Kähri ja Puskaru külavanem Tiia Johanson, kes on üks MTÜ Kähri Seltsimaja asutajatest, ideede genereerija, tegevuste planeerija ja sündmuste elluviija.

Aasta sädeinimese tiitlile esitati ka Nele Risttee ja Tiia Johanson.

Aasta vabatahtlik

Põlvamaa aasta vabatahtlik on Maailmakoristuspäeva Põlvamaa tegusaim vabatahtlik Silver Schmeiman, kes panustas algatuse õnnestumisse Põlvamaal nii aja kui rahaga.

Aasta vabatahtliku tiitlile oli esitatud veel vabatahtliku tööga silma paistnud Põlvamaa inimesi: Martin Luts, Mari-Liisa Parder, Arvo Turba, Indrek Sarapuu, Maldur Muttik, Rutt Kahre, Heiamar Tamm, Aivo Jakobson, Reemo Timmermann, Merlin Kirbits ja Andra Rahasepp.

Tublisid vabatahtlikke õnnitlesid Põlvamaa omavalitsuste liidu esimees Georg Pelisaar, Põlva vallavolikogu esimees Lennart Liba ja Kanepi vallavanem Andres Seeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles