Eestis tähistatakse täna sisejulgeoleku päeva

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud.
Politseinikud. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

1. detsembril tähistatakse Eestis sisejulgeoleku päeva, mil peetakse meeles politseinikke, päästjaid, julgeolekutöötajaid, kaitseväelasi ja kõiki neid, kes on pühendanud ennast Eesti elanike ja riigi turvalisuse kaitsele.

„Täna on igaühel meist võimalus tõsta esile sisejulgeoleku valdkonnas töötavaid inimesi. 94 aastat tagasi oli 1. detsembri sündmustel oluline roll sisejulgeoleku ja riigi kaitsevõime uuendamisel. Pärast seda päeva hakati tegema suuri muutusi sisejulgeoleku alal. Üheks näiteks on kasvõi politseikooli asutamine ja politseiharidusele üleminek,“ ütles siseminister Katri Raik.

1. detsembril möödub 94 aastat 1924. aasta detsembris toimunud riigipöördekatse mahasurumisest, kui Nõukogude Liidust saadud relvastuse ja raha toel püüti kukutada Eesti Vabariigi valitsust ja kehtestada Eestis kommunistlik režiim. Mäss suruti maha samal päeval, rahutuste käigus hukkus 26 valitsusjõudude liiget ja tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles