Eravärvides politseisõiduk sattus õnnetusse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseisõiduk sattus Valgamaal õnnetusse.
Politseisõiduk sattus Valgamaal õnnetusse. Foto: Politsei

Valgamaal juhtus pühapäeval liiklusõnnetus, milles osales eravärvides politseisõiduk.

Õnnetus juhtus kell 08.16 Valga vallas Sangaste-Tõlliste tee 14,7. kilomeetril. 54-aastane mees sõitis seal veoautoga Scania R480 tagant otsa sõiduautole Škoda Superb, millega oli alustanud vasakpööret 21-aastane naine.

Škoda puhul oli tegu eravärvides politseisõidukiga, mida kasutavad Valgamaa korrakaitsjad.

Kagu politseijaoskonna vanemkomissar Kaimar Karm ütles esmaspäeva pärastlõunal, et õnnetuse üksikasjad, sealhulgas selle täpne põhjus, on veel väljaselgitamisel. "Kindel on praegu aga see, et politseisõiduk, mis õnnetusse sattus, ei olnud operatiivsõidul, vaid oli kaasatud selles piirkonnas kadunud inimese otsingutesse."

Nimelt lahkus Valga vallas Paju külas asuvast hoolekandeasutusest teadmata suunas naine, kelle leidmiseks käivitati otsingud. Naise leidis pühapäeva pärastlõunal ringi uitamas sama hoolekandeasutuse töötaja.

Praegu on Kaimar Karmi sõnul teada ka see, et mõlema õnnetuses osalenud sõiduki juhid olid kained. Mõistagi omas roolis olnud politseinik juhtimisõigust ja sellega oli kõik korras ka veokijuhil.

Karm kinnitas sedagi, et õnnetuses osalenud sõidukid olid tehniliselt korras ning nende rehvid vastasid nõuetele. Ka kasutati mõlemas sõidukis turvavarustust. "Tee sündmuskohal oli asfaltkattega ja lumesegune. Õnnetuse ajal oli väljas juba valge," kirjeldas Karm olusid õnnetuspaigas avarii toimumise ajal.

Ta lisas, et õnnetuse tagajärjel paiskus patrullsõiduk teelt välja kraavi ning seda juhtinud politseinik sai viga. "Ta viidi täiendavaks kontrolliks haiglasse ning sai samal päeval juba kojugi. Ning tänasest on politseinik taas tööpostil."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles