Tänavahooldusmasin põrutas otsa sõiduautole

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrus rammis teehooldusmasin sõiduautot.
Võrus rammis teehooldusmasin sõiduautot. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Esmaspäeval kell 04.40 toimus liiklusõnnetus Võru linnas.

Õnnetus juhtus Jüri ja Piiri tänavate ristmikul. Tänavahooldussõidukit Volvo FM9 juhtinud 62-aastane mees ei andnud seal peateele sõites teed sõiduautole Toyota Avensis, mida juhtis 43-aastane naine.

Võru politsei komissari Tarmo Tammesoo sõnul selgitasid sündmuskohal käinud politseinikud välja, et mõlema õnnetuses osalenud sõiduki juhid olid kained ja omasid vastava kategooria juhtimisõigust. Nende masinad olid tehniliselt korras ja rehvid vastasid nõuetele.

Võrus rammis teehooldusmasin sõiduautot.
Võrus rammis teehooldusmasin sõiduautot. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Nii teehooldusmasina juht kui ka sõiduauto juht kasutasid turvavarustust. Paraku tabas suur masin kokkupõrkel täpselt sõiduauto juhiust, mistõttu sai auto roolis olnud naine viga ning vajas meedikute abi. Ta toimetati Võrus asuvasse Lõuna-Eesti haiglasse tervisekontrolli.

"Tee avariipaigas oli lumesoolasegune ning teehooldusmasin oli parasjagu teostamas libedusetõrjet," lisas Tammesoo.

Liiklusõnnetuse üksikasjad selgitatakse välja alustatud menetluses.

Politsei tuletab meelde, et ristmikel ja peateele väljasõidul tuleb olla väga tähelepanelik ning mitu korda hinnata lähenevate sõidukite kiirust ja veenduda, et ettevõetav manööver on ohutu. Liigseid riske võtta pole mõistlik, sest need võivad viia äärmiselt traagiliste tagajärgedeni.

Kehva nähtavuse ja kahtluse korral, et soovitud manöövriks jääb napilt aega või pole see hetkel turvaline, tuleks sest loobuda ning oodata sobivamat võimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles