Pühajärvel vajus kalamees läbi jää

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärv 4. detsembri hommikul
Pühajärv 4. detsembri hommikul Foto: Päästeamet.

Täna hommikul kell 8.06 teatati häirekeskusele, et Valgamaal Otepää vallas Nüpli külas on kaks kalameest läbi Pühajärve jää vajunud.

Kohale sõitsid nii kiirabi kui ka mitu päästemeeskonda. Päästjad selgitasid kohapeal välja, et järvele olid läinud kaks kalameest, kellest üks umbes 300 meetri kaugusel kaldast läbi jää vajus. Tema kaaslane laskus kõhuli ning aitas hädasolija jääaugust välja.

Mehed olid tulnud kiiresti tuldud teed tagasi ning paadisilla kaudu kaldale pääsenud. Nad vahetasid märjad riided kuivade vastu ning lahkusid koju täiendavat abi vajamata.

Tänu sellele, et läbi jää vajunu sai lähedal olnud kaaslaselt kiirelt abi, säästeti üks inimelu. Kuid lihtsasti oleks võinud uppumisohtu sattuda ka kaks inimest.

Päästeamet hoiatab, et jää on veekogudel inimese kandmiseks liialt nõrk ning sellele minek on eluohtlik. Lühikese külmaperioodiga ei kasvanud jää piisavalt turvaliseks ning alanud soe ja vihmane ilm sulatab seda veelgi õhemaks. Amet palub oma elu ja tervise sääsmiseks jääle mitte minna. Jääkülm vesi halvab sinna sattunud inimese tegutsemisvõime minutitega ning teda ei päästa ka hea ujumisoskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles