Tänavu sulges uksed 37 postipunkti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõndagi postkasti või postipunkti kasutatakse üpris vähe.
Mõndagi postkasti või postipunkti kasutatakse üpris vähe. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavu avas Eesti Post kokku 124 pakiautomaati ning sulges 37 postipunkti, millest 16 olid postkontorid.

"Aasta jooksul vähenes postiasutuste arv 37 võrra. Peamisteks sulgemiste põhjusteks on eelkõige vähene külastatavus ning tööjõu puudus," ütles Omniva kaubamärki kasutava Eesti Posti meediasuhete juht Mattias Kaiv.

Uusi pakiautomaate lisandus Eestisse see-eest aasta jooksul aga 124, mõned automaadid paigaldatakse veel detsembris. Aasta alguses oli riigifirmal Eestis 132 pakiautomaati.

"Erinevad uuringud näitavad ka, et pakiautomaat on Eesti inimeste poolt ülekaalukalt eelistatud viis paki saatmiseks kättesaamiseks," märkis Kaiv.

Aasta lõpus sulgeb Eesti Post veel 31. detsembril Tallinnas Postimaja postkontori. Edaspidi teenindab piirkonna kliente tänavu suvel avatud Finest postkontor aadressil Pärnu maantee 22. Kaivi sõnul pole postifirmal tuleval aastal uusi postiasutuste sulgemisi plaanis.

AS Eesti Post Eesti riigile kuuluv äriühing. Kontsernis töötab 2300 inimest üle Baltikumi ning ettevõtte 2017. aasta käive oli 99,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles