Valgalase lihatööstus laiendab haaret

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järve lihatööstuse omaniku Aare Järve sõnul on lihatootmine üks kergemaid tegevusi üldse. Laual olevad vorstid on juba söömisvalmis, kuid tootmise käivitamine võtab veel uue aastani aega.
Järve lihatööstuse omaniku Aare Järve sõnul on lihatootmine üks kergemaid tegevusi üldse. Laual olevad vorstid on juba söömisvalmis, kuid tootmise käivitamine võtab veel uue aastani aega. Foto: Tiit Loim

Seni ajutiselt Valgas tegutsenud Järve lihatööstus avab peagi tootmise algselt plaanitud asukohas Soorus. Varem vaid kotlette ja lihapalle valmistanud ettevõtte valikusse lisanduvad nüüd pea kõik meie poodides müüdavad lihatooted.

Valga mehe Aare Järve firma tegutses 2010. aasta lõpust siiani piirilinnas Siili keskuses ja üsna tagasihoidlikus mahus. See oli aga algusest peale plaan B, kuniks Valga lähedal Soorus õnnestub õige tootmishoone valmis saada.

Tootmine kolis Sooru endisesse kauplusehoonesse. Lihatööstusel on seal pinda umbes 1000 ruutmeetrit ning ühte maja otsa mahub jätkuvalt ära ka külapood. «Kui enne sai toodetud ainult kotlette ja lihapalle, siis nüüd on sortiment palju suurem. Masinapark võimaldab pea kõiki poes olevaid lihatooteid valmistada. Singid, viinerid, sardellid, kotletid, süldid ja palju muud,» kirjeldas Järve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles