Video: Poest ostetud mandariinides vingerdasid ussid (3)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ussid Ahjalt ostetud klementiini sees.
Ussid Ahjalt ostetud klementiini sees. Foto: Erakogu

Põlvamaa naine oli perega jõudnud suure hulga poest ostetud klementiine ära süüa, kui avastas, et nende sees elavad väikesed ussid.

Naine oli teisipäeval Ahja Konsumist hankinud 3,5 kilo klementiine, kuid võttis ühel puuviljatükil pealt seda katva kile ja avastas sealt ussid. Ta tegi sellest ka video, mida on sotsiaalmeedias palju jagatud. «Võtsin video tegemise ajal näpu eest ära. Sees olid ussid ja üks piilus välja ka. Nii lastele kui meile vanematena on see tempel mällu igaveseks,» kirjeldas naine.

Ussid olid sees mitmes mandariinis. «Oleks see üks, poleks vast hullu. Raha tagasi ma pole saanud ja ilmselt ei saagi tšeki puudumisel,» lausus naine, kes võttis ka poe omaniku Coopi ketiga ühendust.

Coop Eesti Keskühistu kommunikatsioonijuht Martin Miido ütles, et nii nagu õuntelt, ploomidelt ja teistelt puuviljadelt võib leida kahjureid, võib neid samamoodi leiduda klementiinides. «Saime tagasiside meie Hispaania tarnijalt, kelle sõnul on kahjurite tõrjumiseks kasutatud üldjuhul petsitsiite, kuid kemikaalide kasutamist püütakse kõikjal toidutööstuses vähendada, mistõttu on viljad tervislikumad, ent ka risk kahjurite osas on suurem,» lausus Miido.

Kõik puu- ja juurviljad läbivad Miido sõnul mitme etapilise kvaliteedikontrolli nii tootja juures enne kauba teele saatmist, järgmisena Coopi keskses logistikakeskuses, kus tehakse kõigile saabuvatele puuviljadele kvaliteedikontroll nii vaatluse kui ka pistelise lahti lõikamise läbi ning lõpuks ka kaupluses kaupa välja pannes.

«Pärast tagasiside saamist viisime läbi täiendava kontrolli kõigi saabunud klementiinide partiide hulgas ning hea meel on kinnitada, et ühtegi taolist juhtumit kontrolli käigus rohkem ei ilmnenud. Oleme kliendile edastanud omapoolsed vabandused,» lisas Miido.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles