Rahvusvahelisel laskevõistlusel oli parim 17-aastane noormees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõlema võistlusala võitja Mait Mägi (vasakult), võitluste peakorraldaja Tõnis Balodis, Sniper Elite esindaja Ion Ostalep Moldovast ja Barnauli padrunitehase esindaja Andrei Tcuprunov Venemaalt
Mõlema võistlusala võitja Mait Mägi (vasakult), võitluste peakorraldaja Tõnis Balodis, Sniper Elite esindaja Ion Ostalep Moldovast ja Barnauli padrunitehase esindaja Andrei Tcuprunov Venemaalt Foto: Jana Balodis

Juba 12. korda kogunesid novembri lõpus ja detsembri alguses Jaanikese lasketiiru jahimeestest laskesportlased, et panna proovile oma laskeoskus ja jahimeheteadmised.

12 aastat tagasi oli üks selle ürituse algatajatest mullu meie hulgast lahkunud Jaan Balodis. Eelmisel aastal otsustati nimetada see jõuproov Jaan Balodise mälestusvõistluseks.

Võisteldi jahipraktilistes laskeharjutustes ning võistlusvälisel ajal osaleti õppejahis. Õppejahti peeti traditsiooniliselt ühisjahtidena, vahetades üksteisega jahtide korraldamise kogemusi.

Valgas olid kohal ka sponsorite esindajad Barnauli padrunitehasest Venemaalt ja Barnauli padrunitehase diilerid Kasahstanist, Gruusiast, Moldovast ning Valgevenest. Samuti Zala Arms padrunitehase esindajad ja koostööpartnerid Leedust ja Prantsusmaalt. Soomest oli kohal Pohjanmaan Kaluste Oy esindaja. Sponsoreid oli mõistagi ka Eestist.

Võistlejate seas olid esindatud Leedu, Läti ning muidugi ka Eesti laskurid. «Seega saame öelda, et korraldajaid ja võistlejaid oli kümnest riigist,» ütles võistluste peakorraldaja Tõnis Balodis.

Võistlustulle läks sel aastal 52 laskurit, et selgitada omavahelises mõõduvõtmises parimad. Nagu ikka, võisteldi nii sile- kui ka vintrelvaharjutustes eraldi. «Nende võistluste eripära oli, et lasta võis ainult korraldajate antud laskemoonaga, see tähendab, et vintrelva harjutuses sai kasutada ainult Barnauli padrunitehase toodangut ja sileraudse relva harjutuses Zala Arms padrunitehase toodangut. Laskemoona väljastasid korraldajad laskuritele kohapeal tasuta.

Laskeharjutustes oli nii kiireid kui ka aeglaseid jookse, aga ka dubleesid.

Parim laskur nii vintrelva kui sileraudse relva harjutuses oli Mait Mägi. Seejuures on parim laskur on alles 17-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles