Põlva kooli õpetajale sai taas osaks tunnustus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Kaia Tamme tuntakse ka tegusate õpilas- ja minifirmade juhendajana. Nendega käib ta ka laatadel.
Õpetaja Kaia Tamme tuntakse ka tegusate õpilas- ja minifirmade juhendajana. Nendega käib ta ka laatadel. Foto: Indrek Sarapuu

Johannes Käisi selts ja Peri Põllumajanduslik OÜ tunnustasid tänavu Käisi-nimelise preemiaga Põlva kooli õpetajat Kaia Tamme.

«Kaia Tamm on hariduselt geograafiaõpetaja ja töötab Põlva koolis majandusõpetajana. Ta on Andres Arraku majandusõpikule toetudes loonud oma süsteemi, kuidas majanduse toimimist lastele arusaadavaks teha. Hiljem lisandus sellele tegevusele minifirmade loomine,» põhjendas Johannes Käisi seltsi juhatuse esimees Aina Alunurm valikut.

«Tamm oskab väga hästi lapsi kaasa tõmmata. Ta õpetab neid ise otsuseid vastu võtma ning oma ideede teostamise eest lõpuni vastutama. 2017. aastal valiti Põlva kooli minifirma Puujuurikas ning 2018. aastal minifirma Kristallselge vabariigi parimateks.»

Kaia Tamme tööpõhimõtted ja eesmärgid on preemia väljaandjate hinnangul samuti sellised, mis sobivad Käisi pedagoogikaga. Need on loovus ja ettevõtlikkus, mis võimaldavad saada uusi teadmisi; rohkesti praktilisi ülesandeid, õpilaste otsustusvabadus ja õpetaja töö paindlikkus.

Majandusõpetajana peab Tamm vajalikuks majandusõppe alustamist juba 5. klassis, kus see peaks olema mänguline ja võimaldaks lapsel midagi teha täiesti ise algusest lõpuni ja selle tulemuse eest ka vastutada. Õpetajana on ta laste hulgas armastatud kui hea suhtleja ja lugupidav partner. Kolleegina on Tamm väga meeldiv oma alatise optimismiga ja heatahtliku toetusega kõigi teiste ettevõtmistele.

Tamm oli tänavu ka aasta gümnaasiumiõpetaja tiitli nominent. Alles äsja kuulutati aga Põlva gümnaasium, kus Tamm õpetaja on, aasta ettevõtlusõppe edendajaks.

Johannes Käisi selts andis preemia Tammele üle seltsi sügiskoolis 30. novembril. Teine Käisi-nimelise preemia laureaat on Sulev Valdmaa Kuusalust.

Johannes Käisi selts ja Peri Põllumajanduslik OÜ tunnustavad 1985. aastast Käisi-nimelise preemiaga üht pedagoogi Põlva maakonnast ning üht pedagoogi mujalt Eestist. Preemia määratakse koolis või haridusorganeis töötavale õpetajale, kes väärib tunnustust oma praktilise tegevusega, on silma paistnud Käisi pedagoogilise pärandi või teiste kooli- uuenduslike ideede rakendamise ja propageerimisega või oma töökogemuste tutvustamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles