Võistluse võitja saab karusid piiluda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Žürii valikul saab üks inimene koos filmikunstnik Joosep Matjusega karuonni minna. 
Žürii valikul saab üks inimene koos filmikunstnik Joosep Matjusega karuonni minna. Foto: Lilli Tölp/Pärnu Postimees

Eestimaa looduse fond (ELF) lükkas käima metsa väärtustele pühendatud algatuse «Märgatud metsas» (#märgatudmetsas). Sellega kutsutakse inimesi märkama ja jäädvustama metsas looduse jälgi ja põnevaid detaile.

Algtuses kaasalöömiseks tuleb teha foto või videoklipp looduse jäljest ja detailist, mis metsas silma jääb. Olgu see näiteks põhjatu pesaauk, naksaka üraski jälg, sügisuimas sipelgad, metsa alla seiklema läinud rändrahn, kirev puu- seen, anonüümse linnu jäljed lumel või hoopiski mõni sulle täiesti tundmatu objekt.

Hiljemalt 15. jaanuariks tuleb saata oma foto või video aadressil foto@elfond.ee või jagada teemaviitega #märgatudmetsas sotsiaalmeedias. Juurde tuleb kirjutada autor ning see mida oled jäädvustanud. Vajadusel aitab ELF välja selgitada, mis on pildil või videol. Jagada võib nii värskeid kui ka varasemaid foto- ja videojäädvustusi.

Kõigi videote ja fotode saatjate seast valib žürii inimese, kes saab minna kevadel koos loodusfilmikunstnik Joosep Matjusega Alutagusele NatourEsti karuvaatlusonni karusid piiluma ning loodusfilmi tegemist uudistama. Samuti loositakse osalejate vahel Reet Ausi lendorava T-särgid ning Rein Kuresoo raamatud Eesti looduse muutustest viimasel sajandil.

ELF soovib tuua algatusega fookusesse metsa mitmekülgse, liigirikka ja põneva elu. Nõnda saab igaüks juba järgmisel korral metsa kondama minnes teadlikumalt ringi vaadata.

Valikut saabunud fotodest ja videotest jagab ELF oma sotsiaalmeedia kanalites ning virtuaalsel näitusel.

Algatusel saab silma peal hoida ELFi Instagramis, Facebookis või metsablogis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles