Tõrva legend jõudis kaante vahele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Jaska on viljakas ja tuntud kirjamees.
Vello Jaska on viljakas ja tuntud kirjamees. Foto: Ajaleht/Lõuna-Eesti Postimees

Trükivalgust on näinud raamat «Tõrva legend», mis sisaldab kaks Valgamaa kirjamehe Vello Jaska näidendit.

Esimene nendest on sõnalis-muusikaline lavateos, mis kannab raamatuga sama pealkirja. Näidend on publikule tuttav 2005. aasta jaanipäevast, mil selle esietendusega avati Vanamõisa järve ääres 12. Tõrva linna päevad. Legendi kandev telg on Tõrva tekkeloo poeetiline kajastamine. See on ülemlaul Helme kihelkonnas, sealhulgas ka Tõrva linnas elanud ja praegu elavate inimeste töökusele, kultuurilembusele, armastusele ning vabaduseihale.

Raamatus on ära toodud näidendi laulud ja instrumentaalmuusikapalad koos sõnade ning nootidega. Samas on ka hulgaliselt värvipilte. Koos raamatuga valmis DVD-plaat täispikast etendusest.

Teine näidend «Sellist suusamaratoni me tahtsime» on uus ja mõeldud vabas looduses etendamiseks. See on lõbus lugu elamusrohkest talvepäevast. Tegevus käib ühes Eesti maanurgas korraldatud suusamaratonil ja toob vaatajateni humoorikaid hetki ning olukordi, mis maratonisõitjatega võib juhtuda. Sündmustik koorub lahti stardijoone taga, rajal, toitlustuskohtades ning maratoni lõpus.

Raamatu esitlus on 22. detsembril Tõrva kultuurimajas. Kuna teos on pühendatud kultuurimaja näiteringile, saavad kõik ringi liikmed läbi aegade ja huvilised selle esitlusel tasuta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles