Nädalalõpp toob rohkesti laatasid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooniks on saanud ka Valga Priimetsa kooli jõululaat.
Traditsiooniks on saanud ka Valga Priimetsa kooli jõululaat. Foto: Arvo Meeks

Nädalalõpp toob mitmel pool Lõuna-Eestis kaasa jõululaatasid. Neid jagub nii koolidesse, kultuuritemplitesse kui ka välitingimustesse.

Tõrva keskväljakul leiab jõululaat aset suisa kolmel päeval: reedest pühapäevani.

Valga paistab täna silma sellega, et laat saab teoks nii Priimetsa koolis kui ka Valga põhikoolis.

Laupäeval on aga suuremat sorti jõululaat Põlva kultuurikeskuses. Et pisiperel igav ei hakkaks ja emmed-issid saaksid rahulikult sisseoste teha, näidatakse paralleelselt laadaga kaht eesti keelde dubleeritud koguperefilmi: «Kribinal-krabinal kingijahile» ja «Operatsioon Arktika».

Räpinas Koiva majas saavad huvilised lisaks jõululaadale osa keskpäeval algavast jõulukontserdist, kus esinevad loomemaja lauluringi mudilased ja Räpina ühisgümnaasiumi õpilased.

Samuti on laupäeval jõululaadad näiteks Värska kultuurikeskuses, Kanepi seltsimajas, Krabi rahvamajas ja Sangaste kultuurimajas. Rõuge rahvamajas saab teoks jõuluturg.

Antsla kultuurikeskus muutub laupäeval aga suisa jõulude imedemaaks. Kaubeldakse käsitööga, kohal on hoburakend, näha saab jõuluetendust ja lustida koduste laste jõulupeol. Samuti viiakse läbi mitu töötuba. Nendes saab õppida jõulusalme ja valmistada piparkooke, aga võimalik on targemaks saada ka rahvapärimuse alal.

Pühapäeval võivad laadamelust huvitunud siirduda näiteks Mooste kultuurimajja, Räpina vallas asuvasse Viluste põhikooli, Vastseliina rahvamajja ja Ruusmäe rahvamajja.

Eriti kirevat programmi pakutakse seejuures Vilustes. Õnne saab proovile panna heategevuslikus loosis. Tegutsevad nii piparkoogikoda, jõuluvana kontor kui ka jõulukohvik. Esinevad Võru muusikakooli akordionistide ansambel, Veriora piirkonna isetegevuslased ning Raina & Andres. Samuti esilinastub seal film «Lätit avastamas» Veriora mõttekoja kultuurireisist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles