Tsentris disainiti „Metsakohinale” pakend

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsavenna talu «Metsakohinale» valmistati puidust pakend. FOTO: Tsenter
Metsavenna talu «Metsakohinale» valmistati puidust pakend. FOTO: Tsenter Foto: Tsenter

Puiduala kompetentsikeskuses Tsenter stažeerisid novembri viimasel nädalal kolm Tartu Kunstikooli õpetajat, kes disainisid muuhulgas pakendi ka Metsavenna talu tuntud kärakale «Metsakohin».

Tartu Kunstikooli ja Tsentri plaan on käima lükata projekt, millest saavad kasu nii kunstikooli õpilased kui ka ettevõtjad. Kunstikool soovis katsetada loovtiimi praktika vormi, et tulevikus õpilasi meeskonnana praktikale saata.

Lähteülesanneteks olid Tsentri pildistamisnurga ja müügisaali kujundus, kuid projekti liitus ka ettevõtja Meelis Mõttus, kes soovis välja arendada puidust tootepakendi. Kunstikooli õpetajad tegidki torukujulise «pildistamisseina», müügisaali maketi ning pakendinäidise prototüübid.

Müügilettide makett. FOTO:
Müügilettide makett. FOTO: Foto: Tsenter

«Olen positiivselt üllatunud ja plaanis on jätkata uue projektiga,» kinnitas Mõttus „Metsakohinale» tehtud pakendit silmitsedes.

Tartu Kunstikooli direktori Kadi Kreisi sõnul oli koostöö sisukas ja arendamist vääriv. «Korraldame kahenädalase valikaine, mille eesmärgiks on toote disainimine ja mille saab läbi siia Tsentris,» ütles Kreis.

Prototüübina valminud pildistamistoru. FOTO:
Prototüübina valminud pildistamistoru. FOTO: Foto: Tsenter

Jaanuari algul tulevad kunstikooli õpetajad tagasi koos õpilastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles