Nursipalus toimuvad homme miinipildujate õppused

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nursipalu harjutusväli.
Nursipalu harjutusväli. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Kuperjanovi jalaväepataljon korraldab homme Nursipalu harjutusväljal miinipildujate õppused. Laskmiste ajal on müra tase piirkonnas tavapärasest kõrgem. Kaitseministeerium nimetab koostööd Rõuge vallaga konstruktiivseks.

"Rõuge vald on hea näide sellest, kuidas Kaitseväe suhted ühe omavalitsusega on muutunud väga konstruktiivseks," lausus kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute osakonna juhataja Kusti Salm. "Meie oleme oma asjad saanud tehtud ja Kaitseväe läbisaamine Rõuge vallaga on väga hea. Alati on ka probleeme, kuid meie arutelud on kokkuvõttes töised. Räägime probleemidest ja läheneme nendele faktipõhiselt, et neid vastavalt lahendada. Paneme Nursipalusse üles ka eraldi müramõõtja."

Rõuge vallas Nursipalus toimuvad 81mm miinipilduja ja tankitõrjegranaadiheitja Carl Gustav lasketehnilised laskmised toimuvad nooremallohvitseride kursuse raames.

Kaitseministeerium palub elanikelt mõistvat suhtumist ja teatab, et õppuste ajal on harjutusväljale minek keelatud, sest see võib olla eluohtlik.

Kaitseväe harjutusaladel kehtivad väljaõppe toimumise ajal liikumispiirangud. Seetõttu tuleb enda turvalisuse huvides järgida harjutusvälja infotahvlitel ja veebis olevaid väljaõppegraafikuid ning austada kehtivaid liikumispiiranguid ja ohutusnõudeid.

Samas jätkuvad Nursipalu harjutusvälja ehitustööd. Suurematest töödest on sellel aastal ees veel sihtmärgiala raadamine ning ala kasutamiseks vajalikud pinnasetööd.

Eesmärgiks on luua järgmise aasta kevadeks Lõuna-Eestis asuvatele üksustele tingimused, mis võimaldavad saavutada väljaõppe eesmärke ja viia läbi vajalikke kaugtule- ja tankitõrjerelvade väljaõpet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles