Lavastuskunstnik edendab Setomaal teekultuuri

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri- ja filmikunstnik Killu Mägi elab Vastseliinas ja sõidab peaaegu igal hommikul ligi 50 kilomeetrit ida poole Värskasse – tööle teemajja.
Teatri- ja filmikunstnik Killu Mägi elab Vastseliinas ja sõidab peaaegu igal hommikul ligi 50 kilomeetrit ida poole Värskasse – tööle teemajja. Foto: Indrek Sarapuu

Killu Mägi lahkus pealinnast ligi 15 aastat tagasi, kuid tõdeb, et Eesti on väike. «Tallinn on Võrule lähemal kui Võru Tallinnale,» tsiteerib vastne Värskas asuva ja seto talumuuseumi juurde kuuluva Tsäimaja perenaine Lõuna-Eestis laialt levinud kohalikku tarkust.

Mägi elab perega Vastseliinas ja sõidab nüüd peaaegu igal hommikul ligi 50 kilomeetrit ida poole Värskasse.

Ta leiab, et see, millega ta eelnevalt oma elu jooksul on tegelenud, oleks võinud toimuda ükskõik kus – Pärnus, Saaremaal, Tallinnas… See pole ta sõnul olnud oluline, sest naine on lõpetanud Tallinnas praeguse nimega kunstiakadeemia, tollase kunstiülikooli teatrikunsti lavakujunduse, peenemalt stsenograafia eriala. Tema õpetajad olid kõik Eesti toonased korüfeed esiotsas Aime Undi ja Kustav-Agu Püümaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles