Vana-Võromaa toit tõuseb tähelepanu keskpunkti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Võromaale tõi ka toidupiirkonna tiitli pikaajaline töö kohaliku toidu väärtustamise ja arendamise vallas ning kaubamärgi Uma Mekk ülesehitamine.
Vana-Võromaale tõi ka toidupiirkonna tiitli pikaajaline töö kohaliku toidu väärtustamise ja arendamise vallas ning kaubamärgi Uma Mekk ülesehitamine. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maaeluministeeriumi korraldatud 2019. aasta toidupiirkonna konkursi võitjaks valiti nelja kandidaadi seast Vana-Võromaa. Aasta toidupiirkonda valitakse, et aidata tutvustada kohalikku toitu ja toidukultuuri.

«Vana-Võromaale tõi tiitli pikaajaline töö kohaliku toidu väärtustamise ja arendamise vallas ning kaubamärgi Uma Mekk ülesehitamine. Võrumaa on loonud väga hea pinnase selleks, et kohalik toit oleks au sees ka pärast maitsete aasta lõppu,» rääkis maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp. Ta lisas, et Uma Meki tooted on unikaalsed ja tekitavad kõneainet.

Konkurss oli ka seekord väga tasavägine «Saaremaa, Läänemaa ja Tartumaa tegid kandideerimisel ära suure ja tunnustamist väärt töö. Kuigi tiitel läks seekord Võrumaale, loodame, et ka teised kandideerinud piirkonnad leiavad võimaluse oma programmis välja pakutud ideid juba 2019. aastal ellu viia,» märkis Raudsepp.

Maitsete aasta tiitel antakse üle 2019. aasta mai esimestel päevadel, mistõttu maitsete aastaga saab seostada üritusi, mida korraldatakse 2019. aasta maist 2020. aasta mai alguseni, mil tiitel rändab edasi järgmisele piirkonnale.

Toidupiirkonna tiitli kandja valis välja toidu- ja turismivaldkonna ekspertidest koosnev komisjon. Eelnevalt on tiitlit kandnud Hiiumaa, Peipsimaa ja Pärnumaa.

Koos tiitliga antakse toidupiirkonnale üle 1,5 meetri pikkune kahvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles