Tallinna-Helsingi tunneli idee küpseb Lõuna-Eesti mail edasi

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagi Eesti lennunduse tippjuhina töötanud Toomas Petersoni lennukad mõtted viivad ta Sangastes asuvast kodust kirjutuslaua tagant Tallinna–Helsingi tunneli rajamise juurde.
Kunagi Eesti lennunduse tippjuhina töötanud Toomas Petersoni lennukad mõtted viivad ta Sangastes asuvast kodust kirjutuslaua tagant Tallinna–Helsingi tunneli rajamise juurde. Foto: Maarius Suviste

Elu jooksul nii Eesti kunagist rahvuslikku lennukompaniid Estonian Air kui ka lennuametit juhtinud Toomas Peterson istub Sangaste lähedal rahus ja vaikuses kodutiigi kaldal. Tammist alla voolava veesulina taustal mõtiskleb ta oma uue projekti üle: mere põhja ankrutega kinnitatud hõljuv tunnel Tallinnast Helsingisse.

Just nõnda algas aasta tagasi Lõuna-Eesti Postimehe artikkel «Helsingi tunneli idee idaneb Lõuna-Eestis tiigi kaldal». Lugu rääkis tunnelivisionäär Toomas Petersonist, kellel kodu nii Otepää vallas kui ka pealinnas. Mis on vahepealse aja jooksul muutunud? Kas tunneli lõpus paistab juba valgus?

Üha jõulisemalt veab Tallinna–Helsingi tunneli projekti arendust ka mobiilimängu Angry Birds looja, turundaja Peter Vesterbacka. Ta on öelnud, et ehitustöödega võidakse parimal juhul alustada juba järgmisel aastal. Ehituse lõpptähtajaks on pakutud 2024. aasta jõule. Veel on teada antud, et tunnelile on leitud Dubai investoritelt esimesed vajaminevad 100 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles