Jäävihm muutis liiklemise peaaegu võimatuks

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teedel esineb libedusoht.
Teedel esineb libedusoht. Foto: Arvo Meeks

Nädalavahetusel kuulutati mitmes maakonnas välja rasked teeolud, mis olid tingitud jäävihmast. Kui põhi- ja tugiteedel tagati vastavus seisundinõuetele, siis kõrvalteedel liiklemist soovitati võimalusel vältida. Rasked olukord kõrvalteedel kuulutati välja ka Põlva-, Valga- ja Võrumaal.

Esmaspäeval võtsime ette reisi Põlvamaa väiksematele teedele, et olukorda oma silmaga hinnata. Kuigi ilm oli veidike paremaks muutunud, võis isegi väiksematel maanteedel ilmneda kergemat jäidet, mis rehvide puudet pinnasega kehvemaks muutis. Üks kõige hullem näide oli Antsla ja Kanepi vaheline tee, mis oli kaetud ainult jää ja lumega.

Kui suured maanteed on reeglina hästi hooldatud, on just kõrvalmaanteed pahatihti probleemsed. Maanteeameti lõuna regiooni hooldevaldkonna juht Tiit Valt sõnas, et kõrvalteid hooldatakse üle Eesti sarnaselt ja Lõuna-Eesti ei erine ülejäänust. Lõuna-Eesti kõrvalteedel kuulutati välja eriolukord sellepärast, et just selles piirkonnas sadas mitu tundi järjest jäävihma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles