Iga nädal saab mõni gripijuhtum kinnituse

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripivaktsiin.
Gripivaktsiin. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

3.-9. detsembrini pöördus Eestis ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3242 inimest, neist 48 protsenti olid lapsed. Haigestumuse intensiivsus ei ületa terviseameti kinnitusel hooajale iseloomulikke näitajaid. Haigestunute arvu võrdluses maakondades suuri erinevusi ei ole.

Registreeritud gripijuhtude arv püsib stabiilsena, kuid laboratoorselt kinnitatud gripijuhtude registreerimine on muutunud nüüd iganädalaseks. Laboratoorselt on kinnitatud üheksa A-gripiviirust.

Hooaja algusest on alatüpeeritud 4 A-gripiviirust, nendest kolme puhul on olnud tegemist viirusega A(H1N1)pdm09, üks oli A(H3N2).

Grippi haigestumuse intensiivsust hinnatakse madalaks ja gripi levikut piiratuks.

Gripitaolisi haiguseid tekitvad endiselt rino- ning paragripiviirused. Enim haigestuvad jätkuvalt kuni 5-aastased lapsed.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal kõikides Euroopa riikides. Püsivat gripiviiruse levikut ei täheldata üheski riigis, kuid üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte registreeritakse pea kõikjal.

Viirused, mis on siiani geneetilised määratud, vastavad selle aasta vaktsiini tüvedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles