Soomlasest omanik: töötajad on kõige tähtsamad (1)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Teeme uusi tooteid kogu aeg. Tootearendus on meil väga kõrgel tasemel,» ütles Valgamaal tegutseva ASi Sanwood juhatuse liige Ari Lustila.
«Teeme uusi tooteid kogu aeg. Tootearendus on meil väga kõrgel tasemel,» ütles Valgamaal tegutseva ASi Sanwood juhatuse liige Ari Lustila. Foto: Arvo Meeks

Otepää vallas Keeni külas tegutsev AS Sanwood on täispuitmööbli tootja ning valla üks suurimatest tööandjatest. Selle kohta, mis teeb ühest ettevõttest eduka ettevõtte, ütleb soomlasest juhatuse liige Ari Lustila nõnda: «Ettevõte ise ei tee tegelikult midagi, teenib vaid omanikule raha. Ettevõtte teevad töötajad – nemad on kõige tähtsamad. Nendeta ei tee midagi.»

Lustila tõdes, et peale tootmise on olulised ka turundus ja müük. «See on tegelikult kõikide nende asjade summa. Need asjad peavad olema korras,» selgitas ta, millel firma edu rajaneb. «Peavad olema ka õiged kliendid. Peavad olema õiged inimesed, kes asju ajavad ja juhivad. Tootmistöötajad, kes tooteid teevad, peavad samuti olema väga head. Meil on väga head töötajad.»

Firmas on 121 inimest. Peale kohalike elanike käivad sinna tööle ka näiteks Antsla, Tsooru ja Valga elanikud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles